Alleen in de ochtend buikpijn

Naast de nodige darmgassen en menstrutatie-ellende hebben we er wel vaker last van: buikpijn. Dit zijn de vijf soorten buikpijn én tips om er wat aan te doen! Je bereikt er niks mee als je aan dat project niet alleen een promotie, maar ook een burn-out overhoudt. Lig je dan nog op bed of heb je dan net gegeten? Hey iedereen,de laatste tijd wordt ik bijna elke ochtend wakker met buikpijn.

Alleen in de ochtend buikpijn

Na wat rekken is het meestal wel weg. Middags wil ik wel eens een behoorli. Na een nacht slapen zullen de meeste mensen zich de volgende ochtend beter voelen dan voordat ze gingen slapen. Fris, uitgeslapen en klaar voor een nieuwe dag. Toch geldt voor velen het tegenovergestelde. Veel gezondheidsklachten spelen juist in de ochtend op. Ik heb sinds vorige week al drie keer last van buikpijn gehad, dit was nadat ik opgestaan was.

Alleen in de ochtend buikpijn

De eerste keer was maar 2 minuutjes ofzo en de laatste keren was het wat langer. Maar ik heb al zoveel problemen met mijn huisarts en eigenlijk huisartsen in het algemeen gehad, dat ik daar alleen heen ga als het echt niet meer anders kan. Dus mijn vraag, zijn er mensen die hier ook last van hebben of gehad hebben en iemand enig idee wat het kan zijn? Buikpijn, hevige krampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid en problemen met de stoelgang staan voorop. Meestal treden de klachten aanvalsgewijs op. Dat wil zeggen dat perioden met veel klachten worden afgewisseld met klachtenvrije perioden. Sommige mensen hebben echter constant een zeurderige pijn in. Ik heb ook een tijdje pap gegeten elke ochtend, dat ging ook goed (maar ik ben te lui om elke ochtend melk te koken ). Gelukkig hoef ik tegenwoordig bijna alleen maar na 10 uur op school te zijn en dan ontbijt ik met wat cornflakes.

De pijn varieert niet alleen van persoon tot persoon, maar ook per keer bij dezelfde persoon. Van tijd tot tijd kan er sprake zijn van een opgezette buik. Ook is het mogelijk dat je meer winden laat. Maagpijn in de ochtend kan veroorzaakt worden door algemene maagklachten. Melk en brood zijn twee van de beste dingen om te eten als je. Hiermee rek je je rug en ontspan je tevens de spieren in je buik.

Chronische buikpijn is pijn onder in de buik die langer dan drie maanden aanhoudt en voortdurend, soms in wisselende mate, aanwezig is.

Alleen in de ochtend buikpijn

Dit is dus iets anders dan pijn die alleen optreedt net voor en tijdens een menstruatie ( dysmenorroe) (zie ook Menstruatie, hevig bloedverlies) of pijn die alleen optreedt tijdens. Elke ochtend heb ik vreselijk veel buikpijn, echt steken en kramp, doordat ik dan moet plassen en erg veel last heb van lucht in mijn darmen. Het is een chronische ziekte, waarbij het baarmoederslijmvlies dat normaal gesproken alleen de binnenkant van de baarmoeder bekleedt. Ook voorkomt op plaatsen buiten de baarmoeder.

Het komt gewoon en ik kan er niets aan doen. De meesten onder ons hebben wel eens last gehad van buikpijn of buikkrampen, in lichte of hevige vorm. Hoewel het verschil tussen buikpijn en buikkrampen moeilijk te beschrijven is, zijn het toch twee verschillende symptomen. Buikpijn is vaak een constante, zeurende pijn die in het spijsverteringsstelsel aanwezig is.

Bestaan de klachten bij terugkerende buikpijn steeds alleen uit buikpijn en zijn er geen andere klachten aanwezig, dan is een psychische oorzaak zeer waarschijnlijk. Ben bijna 5 weken zwanger en heb veel buikpijn. We hebben een echo gehad vandaag, ben er erg van geschokken, er was alleen een vruchtzak tezien maar nog geen vuchtje. Toen ik naar de wc was geweest werd het gelukkig direct een stuk minder maar toen ik weer op bed lag had ik rechts onderin echt buikpijn.

Ruim een week geleden had ik dit ook maar dan iets minder heftig en meer in het midden van mijn buik. Beide keren moest ik de volgende ochtend enorm poepen.