Altijd dunne ontlasting

Ik eet zeer gevarieerd (soms ook ongezond), drink veel water, eet voldoende bruin brood en andere granen maar ik heb maar zelden stevige ontlasting. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik al half dunne ontlasting. Ik probeer redelijk gezond te eten (zonder te dieeten of wat dan ook), maar dit lukt niet altijd. Dunne en waterige ontlasting is mogelijk te snel door de dikke darm gegaan.

Deze heeft hierdoor te weinig tijd gehad om genoeg vocht aan de ontlasting te onttrekken.

Altijd dunne ontlasting

Ook wanneer je buikgriep hebt, of ontstekingen in de darmen, kan diarree ontstaan. Last van zachte, brijige ontlasting ? Bekijk de mogelijke klachten, oorzaken en testen op Darmklachten. Dunne ontlasting kan betekenen dat de consistentie van de ontlasting dun is (dat wil zeggen waterig). In dit geval is dunne ontlasting een vorm van diarree.

Het kan veroorzaakt worden door een onderliggende darmaandoening, zoals een darminfectie met bacteriƫn, darmparasieten of schimmelinfectie van de darmen. Uiteraard is het niet altijd darmkanker wanneer je bloed in je ontlasting hebt, het kan ook een wondje zijn of aambeien, het is echter wel goed om ernstige zaken voor te zijn door regelmatig te checken. Zo herken je ontlasting die niet is.

Altijd dunne ontlasting

Ik heb voor mijn gevoel al meer dan 5 jaar (en dat scheelt niet veel) IEDERE DAG een vorm van diarree (poep zo dun als water) en wat ik ook eet het. Ik heb altijd gedacht dat het van de opvolgmelk was :think: :think: maar zeker weet ik dat eigenlijk helemaal niet. Nou weet ik wel wanneer ie hij poept. Omdat ik last heb van dunne ontlasting en soms buikpijn moet ik maar aannemen dat ik PDS heb? Geen diarree, maar wel net wat te dun.

Weet jij misschien wat ik het beste kan doen? Mijn zoontje Ties is nu bijna 6 maanden oud. De eerste 3 maanden heb ik borstvoeding gegeven, sindsdien drinkt hij Nutrilon Hypo-allergeen nr. Ties heeft eigenlijk altijd al hele dunne ontlasting gehad, heel licht geel of bijna wittig, met sinds de laatste.

Je peuter heeft geen groeiachterstand, koorts of andere klachten, maar wel last van dunne ontlasting ? Bij een peuter zijn de darmen nog niet volledig ontwikkeld, waardoor er sneller diarree ontstaat. Een gezonde voeding is daarom voor deze kinderen extra van. Mensen die last hebben van diarree hebben ook vaak meerdere keren per dag last van waterdunne ontlasting. Als de ontlasting alleen wat minder vast is dan normaal is dat niet direct diarree.

Was altijd uw handen nadat u naar het toilet bent geweest en voordat u gaat eten. Hoi, ik ben 44 en heb al jaren een opgezette buik en dunne ontlasting in alle kleuren en vormen. Ik ben ook al bij diverse internisten geweest en eigenlijk is er nooit echt iets gevonden, terwijl volgens mij echt alles onderzocht is.

Altijd dunne ontlasting

Kort geleden las ik over pds en nu blijkt dat mijn klachten dit wel eens zouden. Een toch best veel voorkomend verschijnsel is peuterdiarree: kinderen van 1-4 jaar met dunne ontlasting, vaak meerdere keren per dag (maar niet altijd, sommige kinderen hebben ondanks peuterdiarree toch maar 1x per dag ontlasting).

Het kind is niet echt ziek, eet over het algemeen gewoon goed en. Els Van de Vijver, kinderarts maag-, darm- en leverziekten. Van diarree wordt pas gesproken als het kind veel vaker dan anders dunne ontlasting heeft. Meestal is een maag-darminfectie de oorzaak. Uitdroging voorkomen is dan het belangrijkste. Diarree is een op het oog onschuldige, maar vervelende aandoening waarbij te weinig water uit de ontlasting onttrokken is. Bij een normale stoelgang wordt de voedselbrij langzaam door de darmen geloodst en wordt hieraan vocht onttrokken.

Chronische diarree is dunne ontlasting, die meer dan drie maal daags wordt geproduceerd en die langer dan twee weken duurt. Het is een veel voorkomend probleem bij zuigelingen (vanaf 6 maanden) en peuters. Ook bij oudere kinderen komt het voor. Als er sprake is van dunne of brijachtige ontlasting, spreekt een dierenarts van diarree. Ook als een kat vaak moet poepen, of als er bloed en slijm bij de ontlasting zit, noemt de dierenarts dit diarree. Diarree door een bacterie is vrijwel altijd van tijdelijke aard. In Amsterdam is onderzoek gedaan naar ontlasting bij kinderen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verschillen tussen alle luiers enorm was!

Gele poep, via groen tot bruin, van waterdun tot.