Draadjes in ontlasting

Je kunt vrij snel vaststellen of je aarsmaden (wormpjes) hebt. Ze zitten namelijk op de ontlasting. Aarsmaden zijn witte wormpjes en ze zien eruit als kleine witte draadjes. Kort na het slapen kunnen vrouwelijke wormen de darm verlaten om eitjes neer te leggen in de omgeving van de anus. Ik wilde het zo afvegen met wat toiletpapier, maar dat ging niet, ik moest het er uittrekken :s (zo stevig hing dat dus aan elkaar) Het was een keutelje ontlasting met een hoop bruine.

Draadjes in ontlasting

Mijn zoontje van 5 maand heeft ook sinds 1 week van die zwarte sliertjes in zijn ontlasting en ik ben er ook meteen naar het. Goede Middag, ik ben nieuw op dit forum en heb meteen een vraagje. Kan iemand mij vertellen wat ik daar mee aan moet ? Dit is een verschijnsel wat je heel gemakkelijk kunt herkennen: Witte wormpjes in de ontlasting, die er uitzien als witte draadjes.

Op het moment dat je de wormpjes in je ontlasting ziet, betekent dit niet dat er geen wormpjes in je lichaam achterbleven zijn. Als je slaapt, kruipen de wormpjes naar buiten en. Als onze Indy rauw vlees eet (grotere stukken) dan heeft hij de dag daarna last met zijn :drol: Er zitten dan een soort van draadjes in die zijn ontlasting bij mekaar houdt.

Draadjes in ontlasting

Probleem is dat er dan meestal nog een stukje blijft hangen wat hij natuurlijk vervelend vindt. Hij begint dan rond te crossen en probeert. Poep met rode bloedslierten kan gevaarlijk zijn en kan een indicatie zijn voor abcessen of gezwellen in de darmen of maag. Hoe donkerder de kleur van de ontlasting, hoe hoger in het spijsverteringsstelsel de bloeding zit.

Het gestold bloed kan een zwarte kleur geven aan de ontlasting. Ik heb dan ook wel een spastische darm, maar heb nog nooit gehoord dat het daar mee te maken heeft. Ik merk wel dat als mijn ontlasting juist wat hard is, dat er dan meer draadjes zijn. Het is gewoon wat darmslijmvlies, dat wordt gewoon vervangen door nieuwe. Af en toe heb ik last van witte stugge draden in mijn ontlasting. Verder zijn het platte draden, niet breed maar wel plat. Ik kan nergens vinden wat dit nu precies kan zijn. Het zijn in ieder geval geen aarswormen, daar zijn ze te lang.

Ik heb Noah net verschoond en ik vond de ontlasting er vreemd uitzien…. Mijn baby is 13,5w oud en gisteren zag ik ineens in haar pampertje witte sliertjes tussen de ontlasting. En uiteraard bestudeer ik niet elke keer de ontlasting, maar dit viel me.

Draadjes in ontlasting

Soms zijn de wormpjes als draadjes te zien op de ontlasting.

Om een infectie vast te stellen op het laboratorium is de beste methode een plakbandpreparaat: in de ochtend, voor het wassen, moet daarvoor met doorzichtig plakband rondom de anus afdrukken gemaakt worden om de eieren te verzamelen. Mijn dochtertje (bijna 9 maanden) heeft na een nacht flink overgeven nu vier dagen diarree. Ze wil niet warm eten en drinkt minder dan anders. Haar ontlasting is geel en vertoont allemaal hele kleine dunne. Had slijm in me ontlasting, sliertjes achtige ontlasting, enorme buikkrampen. Dit heeft me aangezet om toch eens naar de huisarts te gaan. Echo gekregen en er was alleen op me lymfeklier rechts naast mijn eierstok een gezwelletje te zien, de dokter vond. Candida kan vreemde ontlasting geven de darmflora is dan niet in orde en geeft een dysbiose van de darm.

De darm is een belangrijk orgaan als daarin een Candida infectie is ontstaan kan iemand behoorlijk ziek worden. Candida is een gist wat door teveel suiker kan uitgroeien tot een Candida schimmelinfectie van het. Linda-veronique`s topic in de categorie V&A: Zwarte sliertjes in ontlasting baby 6 weken. Kinderen die borstvoeding krijgen hebben ontlasting in allerlei kleuren van geel tot groen, dik tot heel dun, slierten, slijm en stukjes wit allemaal heel typerend voor babys die bv krijgen. Geniet er nog maar van want straks als ze meer gaat eten groente en fruit enz word het echte ontlasting en wou je dat ze weer van die. Wat ook voorkomt is slijm in de ontlasting.

Doorgaans is dit gewoon het slijm dat door verkoudheid wordt ingeslikt. Een erg sterke geur van de poep kan wijzen op een infectie. Rode sliertjes of op een andere wijze roodachtige ontlasting kan bloed zijn.