Geluid tv via versterker

Destijds geinvesteerd in dure apparatuur die zeker nog niet aan vervanging toe is. Het creeren van een surround-sfeer is wat ons betreft voldoende als geluid van achteren via kleine speakers komt. Normaal loopt het geluid van mijn tv via de UPC- Horizonbox over de boxen van mijn versterker. Ik heb nu een apparaatje ( chromecast) gekocht waarmee ik beeld en geluid van internet via mijn laptop naar mijn tv kan casten. Het geluid komt nu uit de speakertjes van de tv zelf. Als de TV een scart-aansluiting over heeft dan kun je er een scart-adapter inprikken en daar de cinch pluggen naar de aux- ingang van de versterker insteken, schakelaar op OUT schakelen. Hoe pc via spdif aansluiten en geluid krijgen op tv via hdmi.

Als je de tulpkabel daarin prikt, werkt het wel. Hoe kan ik het geluid van mijn TV via mijn Home Cinema speakers. Voor de fabrikanten wordt het hierdoor steeds lastiger om voldoende ruimte te creĆ«ren om speakers in te bouwen. Wanneer je beschikt over een Home Cinema set, dan is het gewenst om het geluid van de TV via de speakers van de Home Cinema set te krijgen. De tweede decoder is niet alleen aan een TV, maar ook aan een versterker gekoppeld. Deze video beschrijft in een aantal eenvoudige stappen hoe je het TV – geluid via een audiosysteem.

En had geen probleem om het geluid naar mijn analoge versterker te verbinden met tulpstekkers. Situatie Z013 Wanneer gewenst, kan het geluid van de TV worden afgespeeld via een extern geluidssysteem of een home theatre system in plaats van de luidsprekers van de TV.

Geluid tv via versterker

Ik heb de TV met een optische kabel met de optische ingang van mijn versterker verbonden. Let er wel op welke aansluitingen je versterker heeft. Pas het geluidsvolume aan van de reciever, omdat het geluid van dit product breedband is. Onverwacht hard ingesteld volume kan de luidsprekers beschadigen. Je kunt het geluid ook horen via de luidsprekers van je audioapparatuur. Hi, Ik heb de volgende setup: Aminet130 decoder Samsung HDtv Kenwood stereo versterker.

Eerder ging het geluid vanaf de tv met een 3,5 mm plu. Als ik de Chromecast in 1 van de HDMI. Geen geluid van TV tuner of aangesloten settopbox op Home Cinema of versterker via HDMI ARC. Als dat het geval is schakel op beide apparaten de link instelling UIT en daarna.

Hele nuttige info en dank IsSidha, ik had nog niet aan de optie “HDMI van ATV naar TV en dan optical out van TV naar Versterker ” gedacht. Sluit het HCS aan op een van de bovenstaande manieren. Pas het volume van het audioapparaat aan om het geluid te beluisteren via de luidsprekers van het audioapparaat. Gewoon via hdmi van tv naar versterker . Tv geluid via audio systeem speakers lukt niet. Vermoedelijk ligt de fout bij je TV – instellingen. Ik neem aan dat ne TV met een HDMI-kabel aan je versterker hangt.

Maar nu moet je ook je TV instellen zodanig dat je klank via de versterker moet gaan en je luidsprekers van de TV moeten dan uitgeschakeld worden. Ik had vervolgens de box uit- en aangezet en het ging weer even goed, maar vrij snel viel het geluid weer uit en nu lukt het helemaal niet meer. Ps4 aangesloten via HDMI op lg plasma van 7 jaar oud met 2 schart aansluitingen, geluid via tv dus ok. Cambridge analoge versterker, epos monitor speakertjes.

Ik wil graag mijn tv onvanger aansluiten via mijn HDMI Receiver, zoals alle andere devices in mijn thuis opstelling. ARC ondersteunt alleen Dolby Digital en 5. Geluid van HDMI-ingangen wordt via ARC alleen doorgegeven in stereo. Sluit je externe bronnen als een blu-ray-speler, mediacenter, mediaspeler. Ik wil het geluid van de tv -zenders over de luidsprekers van mijn nieuwe Marantz stereo-receiver M-CR 510 (2-kanaals) laten gaan.

Ik heb het vermoeden dat de tv -ontvanger alleen 5. In de handleiding staat namelijk dat er.