Horeca tips dienblad

In deze video wordt getoond en uitgelegd hoe je op een juiste wijze met een dienblad hoort te serveren. Bij het dragen van schalen en borden met behulp van een plateau is het belangrijk is dat het blad horizontaal blijft, de voorwerpen erop niet verschuiven en het veilig op de plaats komt waar het naar toe moet. Een stap voor stap uitleg hoe je dit het best kunt doen. Het afruimen van een gastentafel met behulp van een dienblad.

Tips van doorgewinterde horecatijgers voor het overleven van je eerste shift. Toen heb ik als beginneling het dienblad met vier glazen rode wijn zo in een tas laten vallen en werden ze flink boos.

Horeca tips dienblad

Ik heb gesolliciteerd in een cafe en volgende week zondag ga ik voor het eerst daar een dagje meelopen. Nou heb ik gezegd dat ik al wat ervaring heb, helaas is dat niet waar. Kan iemand mij een paar tips geven hoe ik toch een beetje goed voor de dag kom? Hoe loop ik bijvoorbeeld met een dienblad ? Heey meiden, Zaterdag wordt mijn eerste werkdag als serveerster.

Ik wil graag op mijn eerste werkdag een goede indruk maken want. Mijn tips, laat je dienblad (zeker als het zwaar is) voor een gedeelte op je onderarm rusten, zo is je blad stabieler en heb je minder last van je pols. Tenminste dit helpt bij mij heel erg. Als het erg druk en vol is op het teras, vraag ik gewoon of ik het mag aangeven omdat ik niet van die lange armen heb, vaak.

Horeca tips dienblad

Aan serveertalent geen gebrek, zo blijkt. Het zijn de docenten Gerrit Nijhof en Jacco Ring die de serveerlessen verzorgen voor de leerlingen van de afdeling horeca, toerisme en voeding. Vanochtend wordt leerlingen geleerd hoe ze een dienblad moeten dragen.

Als je heel vriendelijk en lief bent en lacht om de grappen aan tafel krijg je ook enorme tips ! Echt je zult het zien, om de borden vast te houden leer je zo, dat is heel makkelijk en om het dienblad vast te houden, niemand zal er wat van zeggen. Ik ben ook begonnen in de horeca en ben ook echt lomp. Ik heb geen frustraties wat betreft de horeca, maar ben wel benieuwd of jullie nog tips hebben voor een onervaren horecamedewerker die volgende week voor het eerst begint met horecawerk 🙂 Verhaal van Littera klinkt echt niet fijn! Ik ben stiekem ook wel een beetje bang dat ik een dienblad. Wat inderdaad heel belangrijk is, is het goed kunnen lopen met een vol dienblad.

Wat je ook kunt doen is als jij een keer uit eten gaat kijken hoe. Technieken voor het uitserveren en uithalen van borden en glazen gebruikt door obers, serveersters, bedieningsmedewerkers in de horeca. Ik ben net aangenomen bij een chique restaurant, maar ik moet nog leren hoe ik goed met een dienblad moet lopen. Het lopen gaat wel goed, maar alleen het op de tafel zetten van alle drankjes gaat erg lastig. Zie hier een paar kleine tips die je wellicht verder helpen.

Pak het dienblad op door het voorzichtig van de bar af te schuiven en ondersteun het blad met de vingertoppen van je linkerhand. Houd voor de beste stabiliteit het blad tussen borst- en schouderhoogte. Wanneer je nog niet zelfverzekerd met een dienblad loopt, is het prima om het dienblad lichtelijk te. Na een maand was ik al van mijn roze wolk gevallen en liep ik, totaal niet zo stralend, met 60.