Ik ruik aan mijn scheten

Waarom stinken andermans scheten, maar ruiken eigen winden voortreffelijk? Toch is het verwonderlijk, want in andermans scheten zitten grotendeels dezelfde. Ik laat momenteel ook veel stinkwinden en heb nog steeds plakkerige zuur ruikende ontlasting (brijig). Oké, niet het meest smakelijke onderwerp misschien, maar scheten zijn wel erg interessant.

En laten we wel wezen: iederéén laat ze. Er zit heel wat informatie over jezelf verstopt in een scheet.

Ik ruik aan mijn scheten

Dus ruik er volgende keer maar eens goed aan en doe er je voordeel mee! VIDEO: In bovenstaande video legt Dokter Rutger uit. Uiteraard diende hier een antwoord op gezocht te worden.

Waar komen scheten eigenlijk vandaan? Er zijn verschillende bronnen: lucht die ingeslikt wordt, gas dat de ingewanden. Heb je een vent die om de haverklap zijn darmgassen de vrije loop laat? Dan hebben we niet alleen medelijden met je, maar ben je waarschijnlijk ook een heel gezond mens van al zijn winderigheid. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat hoe vaker je de scheten van je partner ruikt, hoe meer. Vergeet de harde klinkers, de zachte stinkers zijn goed voor je gezondheid!

Onderzoekers aan de Universiteit van Exeter zijn tot de ontdekking gekomen dat het ruiken van scheten goed is voor je gezondheid. Het stinkende effect aan een scheet is vergelijkbaar met het ruiken aan een vieze stinkkaas. Ik laat regelmatig scheten zoals elk ander mens, alleen (gelukkig) stinken deze 9 van de 10 keer niet. JIJ vind dat je scheten niet stinken! ANDEREN die die lucht ineens ruiken vinden het niet prettig. Maar uit onderzoek van het VUmc in Amsterdam blijkt dat ook de winden van rokende mensen een andere geur hebben.

Scheten staan zelden bekend om hun aangename geur, al verschilt het per. De geur van rotte eieren kan bijvoorbeeld betekenen dat er iets aan de hand is met de eiwitstofwisseling. Door rottingsprocessen komen gassen vrij. Deze bevatten zwavel en stikstof en dat veroorzaakt de geur. Zurig ruikende poep komt door gisting en is een indicatie dat je lichaam wat moeite heeft met. Mijn scheten ruiken altijd zo lekker? Maar ik vind ze zo lekker ruiken, dat ik er ook echt op loop te aazen wanneer ik weer een scheet laat.

Want als ik dan een scheet laat, ga ik altijd lopen wapperren met mijn handen naar me neus toe. Of ik ga onder de dekens liggen als ik in bed. Vooral na een gruwelijke nacht doorhalen met veel pils en als finale een broodje kebab met een sloot knoflooksaus ruiken mijn scheten zeer behaaglijk. Maar dan moet die scheet wel vewrs zijn 😀 Of een uur voor het slapen nog even een luchtbed opblazen, ja die walm die daar uit komt twee dagen later.

Alleen als ik dan op werk kom, ruik je een en al scheet (poeplucht). Mijn werkgever heeft mij al gewaarschuwd dat dit niet zo kan. Onze scheten gaan stinken als de bacteriën zwavel uitscheiden. Zwavelgas ontstaat bij de afbraak van eiwitten.

Die vind je bijvoorbeeld in vlees en kip en natuurlijk in eieren! Daarom kan het dat je scheten naar rotte eieren ruiken. De een stinkt meer dan de ander, dat komt doordat iedereen een unieke. Vrouwen kunnen vaak zachtere scheten laten. Bovendien bevatten scheten van vrouwen meer geconcentreerd gas. Het is een feit dat scheten enorm kunnen stinken. De stank die we ruiken is eigenlijk niet van onszelf, maar van onze darmbacteriën.

Deze produceren kleine scheetjes oftewel geurstoffen. Wie last heeft van stinkende winden, heeft twee opties. In je eentje thuisblijven of ervoor zorgen dat je winden minder kwalijk gaan ruiken. Hoe het komt dat je winden kwalijk ruiken en wat je kan doen om de stinkers te vermijden, daar zijn wetenschappers van de universiteit van Melbourne achter. Wijngums maken je winderig, melk geeft je een slechte adem en van pure chocolade ga je zoeter ruiken. Ontbrekend: ruik Afbeeldingen van ik ruik aan mijn scheten Meer afbeeldingen voor ik ruik aan mijn scheten Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback.

Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Opvallend is dat vooral mensen in Noord-Nederland het laten van een scheet de gewoonste zaak van de wereld vinden (26 procent), terwijl deze opinie wordt gedeeld door slechts 11. Als iemand in mijn praktijk komt die al jarenlang veel winden laat en last heeft van vage klachten, weet ik waar ik het moet zoeken. Yesh, moet toch peilen hoe het gaat met mijn zelf gekweekte lucht.

Het is als een vriend, waarmee je moet weten hoe het gaat.