Kuil in midden boxspring

Het bed zelf bestaat uit een boxspring, twee enkele matrassen hard en medium en een topper. Wat je dus krijgt is een dikke kuil in het midden . Koop een (dik) topmatras (zie b.v. Ikea) om de gleuf weg te werken. Nieuwe boxspring gekocht, is dit normaal? Ik heb 2 matrassen met medium hardheid genomen.

Kuil in midden boxspring

Wanneer is uw boxspring nu precies aan vervanging toe?

Als een of meerdere punten van deze checklist van toepassing zijn op uw bed. Mijn boxspring is ouder dan 15 jaar. De veerkracht is verminderd of vrijwel helemaal verdwenen. Ik word wakker met lichamelijke klachten, zoals nek-.

Wij hebben een aantal jaren geleden de duurste sultan boxspring gekocht. Kwam erg goed uit de test van de consumentenbond.

Kuil in midden boxspring

Na 2 jaar zaten er grote kuilen in onze matrassen. Omgeruild voor nieuwe matrassen, hier zaten na een jaar weer kuilen in, we hebben beide en normaal gewicht. Even een meer algemene vraag: ik ben me aan het orienteren op een nieuw bed. Ik wil het liefst een boxspring, met hoofd en voeten board. Wat is de kans op een kuil in het midden als ik een 2 persoons pocketveringsmatras neem (zeker als ik er alleen op slaap, in het midden )? Nu kwam vrijwel meteen het probleem dat er een bult in het midden van het matras kwam.

Dit lag verschrikkelijk hard en kwam volgens mij van de harde raden van de spiraalbodem. Omdat het 2 losse bodems betreft, en deze beide een harde rand hadden. Hierbij wil ik een klacht melden over IKEA : De bedbodem van de boxspring is aan een kant doorgezakt. Daardoor rol ik in een kuil naar het midden in het matras. Heb hierdoor rug nek en schouder klacht. We hebben expres gekozen voor twee losse matrassen om een kuil te voorkomen. Mijn vriend en ik vinden elkaar heel lief en.

Nu heb ik beterbed onze boxspring eens te bekijken want zowel de matrassen als de boxspring beginnen uit elkaar te staan in het midden. Zij hebben vervolgens een compleet. Het leek alsof we helemaal schuin lagen en een grote kuil in het midden. Nu liggen we inmiddels 2,5 jaar in het nieuwe bed en nu zijn de matrassen weer versleten (weer een kuil en schuin liggen). Ook wij hebben helaas een Swiss Sense Boxspring gekocht. Hebben een compleet nieuw bed aangeschaft (beweegbaar pocktevering) en 2 zachte matrassen (pocketvering met latex afdeklaag).

Volgens de leverancier heeft dit te maken met de "vorming". Gezien wij in gewicht veel schelen is dat ook beter, ik rol altijd af naar hem en bij hem ligt een diepe kuil, bij mij niet. Nu zie je heel veel van dat soort bedden in beddenwinkels staan dus neem aan dat die niet plots uit elkaar schuiven als je in het midden ligt? Hoop dat iemand mij hier iets over kan zeggen. Soms is er sprake van één grote kuil in het midden van je matras, die duidelijk zichtbaar is wanneer je niet op je matras ligt.

In veel gevallen zijn de kuilen echter. Omdat boxsprings op andere manier zijn opgebouwd dan een gewone matras, gaan ze meestal langer mee. Een boxspring met hard matras en een topper erop. Willen niet 2 aparte matrassen, omdat we altijd echt heel erg met zn tweeën in het midden liggen haha. Liggen altijd de hele nacht rug aan rug of lepeltje lepeltje, dus dat is dan vet irritant. En ik heb gewoon een lattenbodem ook.

Maar de laatste tijd is het net alsof er in het midden een kuil is ontstaan. Ik heb jarenlang matrassen verkocht en mijn ervaring is dat een topper een echt flinke kuil niet oplost. De Boxspringwijzer van Swiss Sense geeft inzicht in welke elementen van een boxspring belangrijk zijn voor het comfort en waar jij rekening mee dient te houden. Een split is een mooi afgewerkte snede in het midden van de topper.

Slaap zelf op 1 matras met mn vriend en merk toch wel dat er vrij snel een soort kuil in het midden komt.