Lucht in darmen pijn in rug

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is geen ernstige aandoening, maar het is wel lastig. Veel mensen ondervinden er dagelijks veel pijn en hinder van. Soms wordt ook geklaagd over de maag, zuurbranden, vermoeidheid, pijn in de rug, hoofdpijn, slapeloosheid, pijn bij het vrijen en moeite met plassen. Spring naar Prikkelbare darmsyndroom (PDS) – Bij het ontstaan van een prikkelbare darm speelt waarschijnlijk een combinatie van factoren een rol.

Een tijdje geleden voelde ik me ineens niet goed, pijn in me onderbuik (vooral links). Ben toen naar de huisarts geweest en die zei dat me darmen verstopt waren en dat er lucht zat opgesloten en dat ik veel vezels moest eten.

Lucht in darmen pijn in rug

Maar die pijn links onder bijna op me rug is echt klote! Je ingewanden bestaan uit een hoop organen waar onder andere je maag, dunne darm, dikke darm, nieren en blaas zich bevinden. De kenmerk van je organen bij een irritatie is dat ze niet altijd op de plek waar ze zich bevinden de pijn laten ervaren.

De pijn vanuit je organen wordt namelijk ten eerste. Die pijn in de linkerzij, trekt die bij jullie ook door naar je heup en linkerbeen? Ik heb het linksachter onderaan mijn rug en voor links in mijn onderbuik. Diagnose PDS, er is een keer een echo gemaakt (toen voor nierstenen) van mijn linkeronderbuik, toen was alleen zichtbaar dat mijn darmen zich niet echt. Sinds ongeveer twee, drie nachten wordt ik tegen de ochtend wakker met een stekende pijn in de onderrug.

Lucht in darmen pijn in rug

Ik kon niet meer liggen van de pijn. Rugpijn door lucht in de darmen heb ik nu met de hoge druk van de ASV wel last van. Ik had ook jaren last van een spastische darm met divertikels en na een periode van dagelijks pijn bleek ik dus divertikulitis te hebben.

De dikke en dunne darm vormen het onderdeel dat zich in de onderbuik bevindt. Het voedsel wordt door de darmen heen vervoerd door regelmatige samentrekkingen van de spieren in de darmwand. Als de samentrekkingen abnormaal of overactief worden kunnen zich pijnklachten ontwikkelen. Een jaar later waren die klachten nog steeds niet verdwenen en kwam er pijn bij in de rug, nek en schouders. Kortom, een gevoel van algehele malaise. Wel kreeg ik meer last van mijn darmen : veel lucht, vreselijk stinkende winden en door al die gassen ook meer pijn in mijn buik. De ontlasting was vaak vettig en bleef.

De aanwezige lucht in de maag kan dan ontsnappen via de slokdarm en de mond. Het kan veroorzaakt worden doordat de spieren van de dikke darm niet meer goed kunnen bewegen. Maag- en darmkrampen worden ook vaak ervaren als een koliekachtige pijn, en duren maar een paar seconden. Veel last van mijn dikke darm richting het einde van de vakantie. Doet pijn als er eten doorheen gaat. Kan alleen op mijn rug liggen in bed. Terugweg in auto ook veel last van gehad met zitten.

Lucht in darmen pijn in rug

Als veel lucht in de dikke darm de oorzaak is, kan als gevolg van druk op het middenrif de pijn zelfs tot in de hartstreek optrekken.

Wanneer je last hebt van rugpijn in combinatie met maagpijn dan is het vaak klein begonnen en langzamerhand straal de maagpijn uit richting de rug. De laatste maanden heb ik het gevoel dat lucht sochtends niet weg kan en ik mijn darmen niet volledig kan ledigen. We spreken van het prikkelbaredarmsyndroom ( PDS) wanneer iemand regelmatig buikklachten en problemen met de ontlasting heeft. Een syndroom is een groep van klachten die vaak samen optreden. Maar je raadt het al, mijn oorspronkelijk klachten als kortademigheid, duizelig, misselijk, maag- en darm pijn en krampen, veel dorst, veel oprispingen. Deze pijn zit bij mij ook weer rechtsonder mijn ribben, maar met deze hevige pijn trekt het door tot aan mijn rug en tot over de rest van mijn buik en dit brengt mij tot een staat waarop ik maar heel. Kruidenthee kan ook worden gedronken, omdat deze de luchtbelletjes afbreekt.

Sommige soorten voedsel, zoals koffie en chocola, kunnen het spijsverteringskanaal stimuleren, wat leidt tot een hogere hoeveelheid lucht, in de darmen. Vet eten kan ook slecht verteerd worden, waardoor een opgeblazen gevoel kan.