Na hernia operatie pijn been

Dat is de zenuw die in het ruggenmerg begint en naar het been loopt. Dan volgt dus soms een operatie om de druk op de zenuw te verminderen. Maar neurochirurgen opereren een hernia steeds minder graag. Soms blijft na een hernia operatie nog enige tijd rugpijn bestaan terwijl pijn met uitstraling naar een been is verdwenen. Andersom is dit ook mogelijk: de pijn in de rug is verdwenen maar het been is nog gevoelig. Het is dus zaak voldoende tijd te nemen na een hernia operatie om te kijken of alle klachten. Wanneer de pijn in het been direct na de operatie nog aanwezig is, is het mogelijk dat deze pijn binnen een aantal dagen tot weken minder wordt. De mogelijkheid bestaat dat u na enige tijd op dezelfde plaats in de wervelkolom opnieuw een hernia krijgt (recidief).

De kans hierop is ongeveer vijf procent. Daarnaast worden op de afdeling aan de patiënt instructies gegeven door de verpleegkundige en de fysiotherapeut over de wijze van mobilisatie na operatie. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in een arm (zie Nekhernia ) of een been kunnen ontstaan. Vijf dagen geleden ben ik voor de tweede keer aan hernia in mijn rug geopereerd. Uiteraard heb ik pijn van de operatie, maar dat vind ik niet zo erg.

Wat ik wel heel naar, en zelfs een beetje eng vind, is een dood gevoel in mijn linkerbeen. Ik kijk steeds of ik blauwe tenen ofzo krijg, maar dat is niet het geval. Herstel na herniaoperatie gaat moeizaam. Krampen uin been na hernia, wat te doen? Zelfde klachten nog na herniaoperatie – Forum Neurologie. Hallo Wil jo, ook ik heb nog steeds veel last van de pijn in mijn been na de operatie.

Heb in 1e instantie twee prikken gekregen in de rug maar dat hielp niet afdoende dus ben 27 september alsnog geopereerd. Na een jaar last van mijn benen gehad te hebben vond ik het genoeg. Na de operatie was ik direct pijn vrij. Hernia operatie met als gevolg nu zeer pijnlijke. In juni ben ik geopereerd aan een hernia, maar het herstel valt erg tegen.

Ik heb momenteel heel veel last van mijn onderrug, met stekende en afknellende pijn in mijn rechterbil die uitstraalt naar mijn bovenbeen en knie. Dagelijks slik pijnstillers, ik doe oefeningen en ben naar de fysiotherapeut geweest. Pijn in het been (de eerste twee maanden na de ingreep). De eerste paar dagen na de herniaoperatie kan de zenuw wat zwellen, waardoor je pijn, dove gevoelens of tintelingen krijgt. Na een week moeten deze klachten weer wat minder worden. Die zwelling verdwijnt in ongeveer twee tot. Vier jaar geleden ben ik geopereerd aan een hernia (L5-S1), toch bleef ik steeds pijn hebben en dan vnl.

Vorig jaar ben ik weer begonnen met – halftijds- werken (als verpleegkundige). Ik ben 3 jaar arbeidsongeschikt geweest. Tot nu toe is dit redelijk goed gegaan, maar ik. Had veel rugpijn en pijn in mijn rechterbeen.

Zeven jaar later begon het weer met dezelfde symptomen. Tot begin dit jaar, toen kwam langzaam de pijn terug. De eerste weken na de operatie wordt uw revalidatie onder andere beïnvloed door pijn, vermoeidheid en klachten in uw been. Tijdens de ziekenhuisopname leert u deze signalen herkennen.

Als één van deze verschijnselen optreedt, moet u wat meer rusten. Het is zinvol de oefeningen (zie verderop in deze folder) een. Het herstel na een hernia ( operatie ) is verschillend. Hangt geheel af van de schade aan het zenuwweefsel. Is het alleen druk op de zenuwbaan dan herstelt de pijn snel, is er ook schade aan de zenuwbaan dan zal dat eerst moeten herstellen voordat je de pijn in je been kwijt bent.

De wond van de operatie kan enkele dagen tot weken gevoelig blijven. Bij sommige mensen duurt dit langer. Bij een hernia operatie wordt de druk op de zenuwen opgeheven door de uitpuilende tussenwervelschijf te verwijderen. Hierna verwijdert de chirurg de hernia. Hierdoor kunnen pijnklachten in het been ontstaan, eventueel met uitvalsverschijnselen van de zenuw (doof gevoel, krachtsvermindering). Na 4 uren mag u zelf draaien en op.

Zoals zal blijken zijn er geen vaste regels die gelden na een rugoperatie. Wanneer u na een activiteit een felle, scherpe, uitstralende pijn vanuit de rug naar het been heeft, betekent dit dat u teveel heeft gedaan en dat u uw activiteit moet. De cognitieve therapie bestond uit een intensief programma van 25 uur. Tillen kunt u beter niet doen in de eerste weken na de operatie.

In veel ziekenhuizen komt de fysiotherapeut de dag na de operatie bij u langs. Belangrijk is hierbij dat meestal de weefselpijn en de zenuwpijn beide apart behandeld moet worden om het beste resultaat te behalen.