Na het eten diarree

Een dokter kan daarover vaak uitsluitsel geven, maar voor die tijd kun je zelf ook al het een en ander proberen om de oorzaak van de diarree te vinden – en misschien zelfs weg te nemen. Soms krijgen mensen veel last van diarree direct na het eten. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken bestaan, en. Sinds een maand of 6 heb ik ineens een raar verschijnsel.

Ongeveer een half uur na het eten krijg ik krampen, en moet ik ineens acuut naar de wc. Dit herhaald zich binnen een uur nog een keer of 3,4, en dan is alles weer voorbij.

Na het eten diarree

Ik kan maar geen verband leggen waardoor het komt! Waterige en dunne ontlasting korte tijd na het avondeten is een vervelende belemmering waar pijn, ongemak en irritaties bij komt kijken. Al heel erg lang heb ik een probleem met mijn spijsvertering. Vlak na, of soms al tijdens het eten begint mijn buik enorm te rommelen en moet ik vrijwel meteen naar de WC.

Ik heb vaak last van diarree, winderigheid etc. Het is erg vervelend, zowel in sociaal opzicht, maar vooral omdat ik al aan de dunne. Dit voedsel moet je vermijden – Dokterdokter. Vette voeding kan diarree in de hand werken, omdat (te veel) vet het spijsverteringskanaal irriteert.

Na het eten diarree

Een ander effect van gefrituurde of vette voeding is kort na de maaltijd moeten ontlasten. Ook kunnen romige sauzen, vette stukken vlees en boterige of romige toetjes de darmen prikkelen. U wordt binnen 1 tot 7 dagen na inname van het besmette voedsel acuut ziek, met waterige diarree, buikkrampen en koorts. Het komt bij mij wel eens voor dat ik na een bezoek aan een restaurant een fikse diarree -aanval krijg. Ik moet dan een half uur tot een uur na dat restaurantbezoek al naar de wc rennen. Na die ene gang naar het toilet heb ik nergens meer last van.

Ik heb het ook,vooral na frituur of pannenkoeken. Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Was altijd uw handen nadat u naar het toilet bent geweest en voordat u gaat eten. Diarree is meestal zeer besmettelijk. Was uw handen en het kookgerei regelmatig, vooral na het aanraken van rauw vlees. Na het eten in een restaurant heb ik vaak last van krampen, buikpijn en diarree.

Hetzelfde geldt voor een barbecue of een gezellige gourmet: deze eindigen altijd met toiletbezoeken van minimaal twintig minuten. Als mijn klachten eenmaal voorbij zijn, voel ik me leeg. Een voedselvergiftiging kan ook de oorzaak zijn van scherpe pijnen in de streek van de buikspieren na het eten. Dit gaat vaak gepaard met gevoelens van walging, braken, soms diarree en ook zweetreacties. Te overwegen: best dit voedsel voortaan te vermijden.

Wat kan iemand het best eten en drinken als hij diarree heeft?

Na het eten diarree

Ook voedselovergevoeligheid of medicijngebruik kunnen diarree veroorzaken. Binnen een paar uur na het eten misselijk? Dat kan duiden op een voedselvergiftiging. Helemaal als u ook moet overgeven en last hebt van buikkrampen en diarree.

Wat te doen bij voedselvergiftiging: veel drinken en kleine porties eten, wanneer u uw eten nauwelijks kunt binnenhouden. Enkele uren tot 2 dagen na besmetting ontstaan heftige buikkrampen en diarree. Overgeven door verkeerd eten is meestal na een dag over. De klachten duren tussen 2 tot 9 dagen, gemiddeld 4 dagen. In zeldzame gevallen kan een voedselinfectie leiden tot ernstige complicaties zoals. Vaak is er ook slijm bij de ontlasting.

Je kunt na het eten incidenteel met een blubberige instantie te maken hebben of je moet gedurende lange tijd vele keren per dag naar het toilet rennen waarbij de ontlasting uit niet meer dan een bruine vloeistof bestaat. In het eerste geval zou ik me niet al te druk maken, zeker niet als. Korte tijd na een maaltijd krijgt iemand diarree, waaruit de conclusie getrokken wordt dat het voedsel bedorven was. Wat het eten betreft is het goed om het vet te beperken: een geroosterde boterham met jam en een tas thee als ontbijt, kip of kalkoen met appelmoes en rijst als warme maaltijd… Indien je de.