Oude versterker aansluiten op smart tv

Ik wil weten wat ik precies nodig heb om mijn oude versterker aan te sluiten op mijne nieuwe tv. Maar zoals bij de fotos van dat kastje op conrad te zien staat er bij die aansluiting "toslink" en die zit ook in mijn televisie. Om het geluid als analoog naar een versterker of receiver te kunnen sturen, zal dus waarschijnlijk gebruik moeten maken van de hoofdtelefoon- aansluiting. Ik wil graag mijn versterker aansluiten maar heb geen idee hoe dit moet. Vraagje waar ik al enige tijd mee worstel en volgens mij ben ik niet de enige : Heb een mooie Samsung Smart Tv gekocht vorig jaar en die aangesloten op mijn satelietontvanger.

Oude versterker aansluiten op smart tv

De audioverbinding naar mijn versterker komt rechtstreeks van de satelietontvanger. Het vervelende is echter dat het geluid.

TV speakers worden uitgeschakeld zodra er een stekker in de koptelefoon aansluiting wordt gedrukt. Op mijn oude sony tv moest ik de Sony luidsprekers uitschakelen en speelde de soundbar. Als ik bij de Samsung de externe luidsprekers inschakel komt er geen geluid uit de soundbar. Middels analoge audio aansluiting, tulpstekkers. Ik heb begrepen dat ik mijn versterker aan het ziggo-kasje, decoder, moet aansluiten.

Ik heb nog geen boxen maar ben op zoek naar twee boxen. Jammer dat er geen subwoofer, centerbox enz. Hopelijk zijn twee gewone boxen ook voldoende om mooi geluid binnenkamers te. Daar kan nog een ander probleem ontstaan zoals bij mijn Philips TV die geen stereo spdif signaal kan uitsturen en werkt daardoor niet met mijn DAC. Bij de Samsung TV van een kennis gaat dit wel goed. Hoe een LCD TV ( samsung ) aansluiten op een analoge versterker. Geluid tv via versterker – hififorum. Is er een mogelijkheid om het geluid van een moderne tv via een oudere stereo versterker te laten lopen?

TV en een van de analoge stereo in-aansluitingen van je versterker. Heb een oudere versterker staan, geen HDMI ingang, en geen Optische ingang. Tijdje geleden een Samsung tv gekocht, hele dag lopen prutsen om geluid van de tv via de boxen te doen. Na lang zoeken kwam ik er achter dat dat niet ging werken, omdat. Ik probeer mijn tv aan te sluiten op mijn versterker, maar wat is nou de handigste manier om dit te doen? Mijn versterker heeft de volgende mogelijkheden: Voornaamste waarvoor ik het wil gebruiken is het volgende.

Als ik mijn laptop op mijn tv aansluit via hdmi, wil ik het geluid over mijn luidsprekers. Nu hebben wij ons laten adviseren dat we er dan het beste een versterker tussen kunnen plaatsen… Maar hoe sluiten wij dit alles het beste op elkaar aan. Wanneer je beschikt over een Home Cinema set, dan is het gewenst om het geluid van de TV via de speakers van de Home Cinema set te krijgen. Omdat dit kan verschillen door de verschillen in apparatuur, zijn er 3 manieren van aansluiten. Hieronder zijn ze op volgorde gezet van. Tja, nadat wij onze oude analoge CRT TV ingeruild hadden voor een flatscreen kon ik hier ook de tv niet meer aansluiten op de analoge versterker. De aux aansluiting is op het stereo torentje (40W), aan de tv zelf zijn er aansluitingen voor tulip scart en hdmi, Aansluiting.

Normaal werk je met een versterker met een hdmi ingang en die sluit je dan aan op een hdmi poort ( meestal de 2de) van je tv. Dit heb ik hier op mijn samsung TV. Je oude, vertrouwde stereo-installatie is een geweldige oplossing voor zowel je TV -geluid als muziek. Alleen de mediabox en de versterker. Nu wil ik dit natuurlijk weer op deze manier aansluiten, maar ik heb een oude versterken met alleen.

Mocht u toch ook geluid willen via de speakers van de tv dan zult u toch een versterker moeten aansluiten voor uw Samsung.