Paarse muur overschilderen

Ik heb gehoord dat ik het houtwerk het beste eerst in een grijze grondverf kan zetten om ze daarna roomwit te schilderen. En de rood gesauste muur heb ik met latex van de karwei eigen merk in 1 keer dekkend gesaust ( wat een raar woord..). Maar dat was dan ook donkerroze en paars X-D. Muur (over) verven – Girlscene Forum forum. Ik ben gekleurde muren een beetje zat en wil nu alles wit hebben en dan. Indien de geverfde muur in goede staat is, is het niet noodzakelijk een primer te gebruiken behalve indien vaststelt dat harnekkige vlekken aanwezig zijn, of indien de muren die u wilt verven reeds geverfd zijn met felle kleuren of overdekt zijn met behangpapier.

Paarse muur overschilderen

Ja hoor, maar het betekent wel erg vaak verven! Wij hadden donkerpaarse muren en toen we gingen verhuizen, moesten die muren natuurlijk weer wit. Goede voorstrijk kopen, flink erop smeren en dan goede, witte verf. Ik heb ooit eens gehoord dat wanneer je een muur van bijv. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren paars, donkerblauw, donkergroen en zwart waarbij je de donkere grondverf kan gebruiken. Rood is gelukkig geen moeilijke kleur om overheen te schilderen in tegenstelling tot lichtblauw of geel.

Je kunt het beste grijze grondverf nemen,schijnt het daarna nog heel erg door ( wat ik niet verwacht uit ervaring 😉 dan nog een laagje,schijnt het nog maar een klein beetje door dan kun je meteen de grijze latex erover. Op de muur is paars een ontzettend veelzijdige kleur. Veelal wordt de kleur gebruikt met een chique uitstraling in grote en lichte ruimtes.

Paarse muur overschilderen

Maar ook wordt paars gebruikt voor een meer retro effect.

Over paars valt niet heel veel te zeggen omdat deze voorkomt in ontzettend veel verschillende tinten. Een aantal jaren geleden heb ik mijn muren donkergrijs geverfd. Heel leuk, maar het past niet bij mijn vloer of de rest van de inrichting. En dus heb ik het in mijn hoofd gehaald om het weer wit of net van het wit af te verven. Eigenlijk wil ik dat verf in één keer dekt, maar of dat mogelijk is? Je muur verven maar weet je niet in welke kleur? Lees wat de invloed is van kleuren in je interieur. Kies de juiste kleur en creëer precies de juiste sfeer.

De interieur-stylisten werkten dan ook vanuit een knallend moodboard (sfeercollage). Op veilig spelen is er niet bij in deze opvallende, felle kleurenlijn. U maakt er gewaagde combinaties mee, zoals een groene bank met paarse muur of een gele keuken met rode lampen. Ik kit dit af, met de vinger uitstrijken. Ik verf dit direct met een borstel en trek dan de plakband van de te verven muur af. Paars is een veelzijdige kleur op de muur. Je ziet paars veel terug in grote, chique ruimtes. Denk maar aan hotels en restaurants.

Verder wordt paars ook veel gebruikt als retro kleur in combinatie met oranje.

Paarse muur overschilderen

Als je je kamer een andere look wilt geven, maar niet voor een complete metamorfose wilt gaan, kan het schilderen van je muur een leuke klus zijn. Omdat de kleur voor een groot deel de sfeer van de ruimte bepaalt, zie je al snel resultaat. Wanneer je de kleur zat bent, kies je een andere en begin je gewoon opnieuw. Voor jou om uit te kiezen welke verf je voor jouw doe het. In de app vind je informatie over hoe je bepaalde ondergronden het best kunt schilderen, reparaties kunt uitvoeren en tips en advies over schilderen met lijnoliefverf. Schilder je boekenkast donkerblauw more. Ook toen ikzelf eruit trok hoefde ik mijn paarse, blauwe en groene muren niet meer opnieuw te schilderen in een neutrale kleur.

Ik ben niet anders gewend dat ik als nieuwe huurder zelf maar uit moet maken of de keur van de vorige bewoners mooi vind of dat ik de muren zelf weer wil schilderen.