Samsung smart tv aansluiten op versterker

Om het geluid als analoog naar een versterker of receiver te kunnen sturen, zal dus waarschijnlijk gebruik moeten maken van de hoofdtelefoon- aansluiting. Hoi MArtijn, Ik sinds kort in het bezit van een Smart TV van JG. Alles werkt prima, oko geluid over de homecinema. Dat zijn witte en rode tulp-ingangen. Zo ja, die aansluiten op je versterker bij AUX. Ik wil graag mijn versterker aansluiten maar heb geen idee hoe dit moet.

Deze video beschrijft in een aantal eenvoudige stappen hoe je het TV-geluid via een audiosysteem kunt. Iig zit daar een rare aansluiting voor een verloop naar de oudere tulp stekkers. Een groen gekleurde ingang voor een plug met 2 Polen. Daar kan nog een ander probleem ontstaan zoals bij mijn Philips TV die geen stereo spdif signaal kan uitsturen en werkt daardoor niet met mijn DAC. Bij de Samsung TV van een kennis gaat dit wel goed. Vraagje waar ik al enige tijd mee worstel en volgens mij ben ik niet de enige : Heb een mooie Samsung Smart Tv gekocht vorig jaar en die aangesloten op mijn satelietontvanger. De audioverbinding naar mijn versterker komt rechtstreeks van de satelietontvanger. Het vervelende is echter dat het geluid.

Heb een oudere versterker staan, geen HDMI ingang, en geen Optische ingang.

Samsung smart tv aansluiten op versterker

Tijdje geleden een Samsung tv gekocht, hele dag lopen prutsen om geluid van de tv via de boxen te doen. Na lang zoeken kwam ik er achter dat dat niet ging werken, omdat. Je kunt bijvoorbeeld prima een Samsung tv op een soundbar van Bose aansluiten. Bij Samsung -televisies kunt u als gebruiker selecteren of het tv -geluid rechtstreeks via de televisie of via een aangesloten AV-receiver van Marantz moet worden weergegeven.

Wanneer beide componenten zijn aangesloten op de ARC-verbinding, selecteert u bij een ingeschakelde Samsung – tv via de toets Tools de. ARC ondersteunt alleen Dolby Digital en 5. Geluid van HDMI-ingangen wordt via ARC alleen doorgegeven in stereo. Sluit je externe bronnen als een blu-ray-speler, mediacenter, mediaspeler. Wanneer je beschikt over een Home Cinema set, dan is het gewenst om het geluid van de TV via de speakers van de Home Cinema set te krijgen. Omdat dit kan verschillen door de verschillen in apparatuur, zijn er 3 manieren van aansluiten.

Hieronder zijn ze op volgorde gezet van. Ik heb de TV met een optische kabel met de optische ingang van mijn versterker verbonden. TV speakers worden uitgeschakeld zodra er een stekker in de koptelefoon aansluiting wordt gedrukt. Begrijp ik het goed dat dezelfde kabel op dezelfde aansluiting van de versterker wél goed werkt i. Heb je dit probleem ook als het geluid over de luidsprekers van de TV verloopt? Het is niet onmogelijk dat de poort op de ontvanger niet helemaal lekker werkt, maar heb graag dat. Ik heb een nieuwe TV ( Samsung Smart – tv ), plus nieuwe Blu Ray-speler, plus nieuwe receiver. Ik wil via het Experia-boxje van KPN TV kijken en radio beluisteren, maar ik wil ook dat het DVD-geluid via de versterker (sound surround!) kan lopen, dat. Zo aansluiten is de enige optie als je HD audio wilt.

De aux aansluiting is op het stereo torentje (40W), aan de tv zelf zijn er aansluitingen voor tulip scart en hdmi, Aansluiting. Normaal werk je met een versterker met een hdmi ingang en die sluit je dan aan op een hdmi poort ( meestal de 2de) van je tv. Dit heb ik hier op mijn samsung TV. Weet niet goed waar ik mijn vraag moet plaatsen. Bij digitale televisie worden de televisiesignalen niet langer langs analoge weg de. De nieuwste modellen van Samsung en Philips beschikken over een speciale aansluiting voor uw Scart-apparatuur.

Zie ook de afbeeldingen hieronder voor een voorbeeld. Door middel van een Scart-adapter kan uw apparatuur. Dit is een langwerpige kast waar luidsprekers en een versterker zijn ingebouwd. Tegenwoordig is de subwoofer vaak een los onderdeel van de soundbar. Het nadeel van een soundbar is dat het geluid uit één richting komt.

Deze is bedoeld, om aangesloten te worden, op een versterker, met audio ingang, en niet om direct geluidboxen op aan te sluiten. Gewoon via hdmi van tv naar versterker .