Voeding doormeten multimeter

Nu is mijn vraag aan jullie, hoe kan ik met een multimeter testen of de voeding daadwerkelijk geen output geeft. Ik dacht zelf de groene ATX draad kortsluiten met een zwarte Ground draad, en dan ergens de meetnaalden van de multimeter insteken. Je kunt een paperclip gebruiken om de voeding te testen, daarmee denkt de voeding dat hij aanstaat. Verbind de negatieve sonde van de multimeter aan een aardepin (zwart) op de connector. Manually Test a (PSU) Power Supply With a Multimeter by Britec NOTE: This testing applies only to the.

Voeding doormeten multimeter

Hallo,bestaat er een manier om een pc- voeding uit te testen zonder dat je deze aan een moederbord aansluit ? Voeding doorgebrand, waar kortsluiting? Nu ben ik niet echt een held in electronica betreft, maar ik heb een notebook adapter, en ik wil even weten of deze nog werkt. Ik heb helaas niet de mogelijkheid om hem aan n andere notebook te hangen. Nu weet ik dat ik hem met een multimeter kan doormeten, alleen hoe doe ik dit? Graag zou ik een voeding willen doormeten, omdat ik het vermoeden heb dat het aantal volts niet klopt. Volgens mij zou die 12 volt moeten afgeven,maar hoe kan ik dit meten en wat heb ik daar voor nodig.

De hamvraag is nu: Hoe test ik een voeding (v.een pc) buiten de PC om.

Voeding doormeten multimeter

Zoals bekend doet hij niks als ik de voeding (en) gewoon (dus zonder PC) op het lichtnet aansluit. Dan dient deze op te starten en alle uitgangsspanningen te leveren, te controleren d. Een multimeter is een elektronisch meetinstrument gebruikt om spanning, stroom en weerstand te meten. Een handheld multimeter wordt gebruikt om elektrische problemen in apparaten zoals elektronische apparatuur, apparaten en voedingen oplossen. Ze kunnen zelfs worden gebruikt om de voeding van uw.

Ik vermoed dat ik best de voeding uit de pc-kast haal en dan test, maar hoe je dat op een veilige manier en zonder dat ik een tester of iets dergelijks moet aankopen? Gewoon een multimeter erop, stekker erin, en kijk waar het fout gaat. Hoe moet ik een multimeter gebruiken. Uitleg over gebruik multimeter en hoe te meten met een multimeter. De voeding gaat binnen msec in storing als deze niet terugkomt. Met een beetje dezelfde symptomen als nu. Edit op hieronder: dit kun je dus niet meten met een multimeter.

Die voeding staat allang weer in standby voordat die iets aangeeft. Ooit meegemaakt toen ik van een voeding de 24polige stekker. Op advies van mensen hier op de site heb ik een 300 Watt voeding (230 Volt) aangeschaft. Echter ik krijg hem met geen mogelijkheid aan de praat. De meest voor de hand liggende methode om weerstanden te meten is deze te meten met een multimeter met een weerstandsbereik.

Voeding doormeten multimeter

Als geen voeding beschikbaar is die in stroombegrenzingsmode kan werken, kan ook een gewone voeding gebruikt worden. Je bedoelt kijken of de voeding zelf het doet? Gewoon op het stroomnet gooien en met een multimeter kijken of er stroom staat op de Molex en ATX stekkers.

Zo kan een zekering doorbranden door een plotselinge piek in de voedingsspanning of doordat een apparaat bij het inschakelen korte tijd veel stroom trekt. In de volgende paragrafen laten we zien hoe je een multimeter gebruikt om componenten door te meten. Dit doe je meestal om twee redenen:. Ik sta dus nog niks verder en vind het riskant om een nieuwe voeding te kopen of zelfs moederbord als ik het probleem niet ken. Enkele vragen dus: – Is het wel degelijk mijn moederbord of mijn voeding en niet bijv. Kan ik ze uitmeten met een multimeter ? Voor het uittesten van een zenerdiode is een schakeling zoals hier naast noodzakelijk. De weerstand “ R” bepaald de stroom door de zener. Raadpleeg betreffende datasheet van de type zenerdiode.

Wie weet hoe men een atx- voeding kan testen zonder het ding in een PC te zetten? NB: meten van spanningslijnen doe je bij voorkeur met een multimeter.