Word kop 2 niet zichtbaar

Ik dacht nochtans dat de overige koppen automatisch vrijgegeven worden als je kop 1 gebruikt? Ik heb al in het rond gelezen, en het klopt dat kop 2 automatisch in zicht komt als je kop 1 hebt aangeklikt (en zo verder). Want Kop2 is heus wel zichtbaar zonder dat je eerst Kop 1 gebruikt. Ik ben bezig met mijn scriptie, en heb net alle delen, hoofdstukken en paragrafen netjes voorzien van een kop. Nu wil ik een inhoudsopgave maken, maar ik merk dat hij sommige hoofdstukken niet pakt.

Dus mijn inhoudsopgave ziet er nu ongeveer zo uit: Deel 3 bladiebla 1.

Word kop 2 niet zichtbaar

Hoe zorg je ervoor dat als je het navigatievenster open hebt staan dat de kop 1 en kop 2 etc. Dat kan niet gewijzigd worden, of dat met opzet is gedaan of dat het een bug is valt nog te bezien. Ik ken geen omweg om dat te veranderen. Typ de tekst voor de kop en selecteer deze vervolgens. Klik op het tabblad Start in de groep stijlen op de kopstijl die u wilt.

Opmerking: Als u wilt weten hoe geselecteerde tekst er. Deze koppen krijg ik wel zichtbaar in de inhoudsopgave, maar echter niet in het navigatievenster? Hoe zorg ik ervoor dat deze koppen ook in het navigatievenster zichtbaar worden? Spring naar Instellingen voor werken met Koppen – Soms kan je de “Kop”-stijlen “ Kop 2 ”, “Kop 3”, … niet selecteren.

Word kop 2 niet zichtbaar

Om er voor te zorgen deze zichtbaar zijn doorloop je volgende stappen: Open het “Stijlen”- menu. Zoals in bovenstaande afbeelding is te zien, wordt de paragraafnummering niet doorgevoerd. Word kent zelf 9 niveaus van koppen.

In principe werken deze stijlen los van elkaar, maar in de lijststijl vertellen dat deze bij elkaar horen en dat de nummering moet doorlopen. Iedereen die in Word met nummering in documenten werkt voor hoofdstukken en paragrafen loopt er vroeg of laat tegenaan De nummering geeft. Soms doet hij het perfect en soms niet. Alle titels maak ik heading 1, de ondertitels heading 2 enz. Als ik dan een inhoudsopgave laat maken dan pakt office meestal alle headings direct mee en wordt alles netjes weergeven.

Nu slaat office een hoop headings over, dit heb ik wel. Deze staan bij de installatie van Word op de fabrieksinstellingen, die meestal niet gewenst zijn. Dit doet u dus door in het wijzigingsscherm van het opmaakprofiel van kop 1, onder het kopje Opmaakprofiel voor de volgende alinea, kop 2 te selecteren. U typt diezelfde kop met opmaak kop. In mijn voorbeeld gaan we uit van drie koppen: een hoofdkop (kop 1), een paragraafkop ( kop 2 ) en subkopjes (kop 3). Nu kan het gebeuren dat je kop 3 niet in het lint ziet staan. Voor het gebruik hiervan is vereist dat je je tekst goed gestructureerd hebt met de opmaakstijlen Kop 1, Kop 2 etc.

Het probleem is de Kop nummering van hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen. Ik gebruik hiervoor netjes Kop1, Kop2 en Kop3. Uw boek eenvoudig zelf drukklaar maken.

Word kop 2 niet zichtbaar

Ik wil hier nu niet gaan beweren dat ik dat wel ben, want dat is absoluut niet zo, maar ik denk toch in deze handleiding een aantal aspecten te hebben beschreven die van nut.

Het navigatievenster tonen of verbergen. Wanneer de titelknop slechst een deel van de koptekst toont, positioneer je de muiswijzer enkel seconden boven een titelknop, waardoor de volledige titel in. Klik in het Lint op het tabblad Start als dit tabblad nog niet geselecteerd is. Daarom gaan we nu Word vertellen wat een kop is en wat een subkop is.

De inhoudsopgave wordt nu bijgewerkt, en de aanpassingen die je hebt gedaan in de koppen zijn nu ook zichtbaar in de inhoud.