Zwemmen met nekhernia

De arts vertelde me als hij me opereert en dit werk blijf doen met veel tillen ik een hernia kan ontwikkelen op een ander discus. Ik wil positief in mijn herstel gaan maar wie heeft er tips met oefeningen die wel zouden kunnen? Zwemmen gaat mijn nek te ver naar achteren, hard lopen gaan mijn vingers tintelen. Chiropractie is geen optie bij een ernstige hernia. In dat geval wordt u doorverwezen door uw chiropractor. Fysiotherapie Dit begint met een periode van rust, gevolgd door intensieve behandeling.

Zwemmen met nekhernia

De behandeling kan na vier tot zes weken ondersteund worden door zwemmen (rugzwemmen). En ik heb er niet heel veel verstand van maar wat jij doet is, denk ik, over het randje.

Een hernia is een versleten tussenwervelschijf. Patiƫnteninformatie nekhernia ( Hernia Nuclei Pulposi of HNP). Als de klachten bij een nekhernia blijven bestaan kan besloten worden een operatie te doen. Hernia -operaties worden vaak gedaan, bijna 11. De meeste operaties worden gedaan door neurochirurgen, de overige door orthopedisch chirurgen. Zwemmen is een goede sport voor mensen met lage rugklachten.

Zwemmen met nekhernia

Maar er zijn wel dingen waar u op moet letten, want niet elke zwemslag is geschikt om de rug sterker te maken.

Een kleine greep uit de klachten van patiƫnten die kunnen wijzen op een rug- of nekhernia. In zijn vrije tijd sport hij veel: zijn passies zijn hardlopen, racefietsen en zwemmen. Algemene richtlijn na een nek operatie. ADVIEZEN NA EEN NEKHERNIA OPERATIE (THUIS). Wanneer u naar huis gaat bent u nog niet volledig hersteld.

Na drie tot vier weken mag u weer zwemmen. Naast deze behandeling moest ik zelf ook heel goed meewerken met oefeningen thuis doen, zwemmen enz. De grootste klachten kwamen pas na drie weken en recent heeft de orthopeed een whiplash geconstateerd met een nekhernia (C5-C6) tot gevolg. Fietsen is al een stuk minder gewichtsdragend, als je dat ook al niet mag kan ik me enkel voorstellen dat je mag zwemmen.

Na de 3e hernia ben ik bij een ostheopaat gekomen en dat hielp wel. Zwemmen ( op je rug) is voor mij ook goed en ik sport veel. Maar luister vooral naar je lijf en zoek iemand die veel ervaring heeft. De ruimte tussen de nek en de schouder moet opgevuld zijn met een dik kussen.

U mag niet sporten (ook niet zwemmen ). Neem met de fysiotherapeut door welke adviezen voor u zinvol zijn. Het is een goede beslissing om te gaan sporten.

Zwemmen met nekhernia

Je kan gerust beginnen joggen of zwemmen zolang je maar geen pijn krijgt tijdens de activiteit. Let wel op deze dingen: Draag loopschoenen met schokdemping van lucht of gel die zijn aangepast aan je voetafrolpatroon. In mijn hele lichaam heb ik artrose. Mijn nek, schouders en rechterheup zijn het ergst. Ik zou graag willen zwemmen, kan dit? Misvattingen over hernia en rugpijn.

Fietsen schaadt de rug, zitten is beter als staan, harde matrassen zijn het beste voor de ruggenwervel. In dit artikel leest u wat werkelijk de waarheid is. Taboe zijn sporten die schokbewegingen, plotselinge. Na een periode van rust volgt een intensieve behandeling gedurende ongeveer 6 weken, meestal wordt tegelijkertijd ook gekozen voor regelmatig (rug) zwemmen. Tenslotte kan ook worden gekozen voor epidurale infiltratie. Begin rustig aan en bouw dit geleidelijk op.

Rugzwemmen is minder belastend voor uw nek dan borstzwemmen. Overzicht van artikels over hernia : oorzaken, oplossingen en behandelingen, symptomen. Maar het is zeker belangrijk om, vooral in de eerste zes weken, te letten op uw houding en de bewegingen die u maakt. Bij een microherniaoperatie kan een aantal activiteiten eerder worden opgepakt dan bij een standaard herniaoperatie.

Fietsen, zwemmen en autorijden kan doorgaans na twee of drie weken weer hervat.